El treball globalitzat ens ofereix l’oportunitat de poder treballar les diferents àrees del coneixement fora del seu context. Les matemàtiques, llengües catalana i castellana, coneixement del medi… no només es treballen al seu espai dins l'horari, sinó que formen part d'un tot i són observades, treballades i avaluades en totes les situacions d'aprenentatge que es proposen.
Un dels avantatges més grans que té l'escola de Mura és l'entorn immillorable que l'envolta. Això ens dona una gran oportunitat per poder treure l'aula fora de l'escola i experimentar i aprendre de primera mà amb la naturalesa i els diferents fenòmens que la regeixen.
Les caixes d’aprenentatge són una varietat de reptes d’àrees i temàtiques diferents l’objectiu de les quals és aconseguir desenvolupar el treball cooperatiu i l’autonomia de l’alumne a través d’una proposta guiada.
El treball sistemàtic de llengua i matemàtiques ens permet treballar tot allò que no es pot assolir de manera autònoma i necessita el guiatge d’un docent. Així doncs, dins l'horari oferim l’espai per poder treballar amb més deteniment aquells conceptes més complexos o pautats com per exemple conceptes matemàtics o normes ortogràfiques.
Ens permet posar en pràctica tot allò que hem estat aprenent a les sessions de treball sistemàtic. Són un conjunt d’activitats que es realitzen de manera autònoma i que posen a prova el nivell d’adquisició d’aquells conceptes apresos prèviament a les sessions de treball sistemàtic.
Cada divendres tarda aprofitem per ajuntar-nos amb la llar d’infants per oferir diferents propostes lúdiques perquè tots els infants de l’escola puguin trobar-se i gaudir conjuntament. Les propostes de joc van canviant cada setmana i es troben tant dins l’edifici principal com a la llar d’infants.
Un cop a la setmana aprofitem per treballar amb les noves tecnologies i oferir als infants l’oportunitat de conèixer el món digital des d’una perspectiva d’aprenentatge i seguretat digital. Muntatge i desmuntatge d’ordinadors, detecció dels diferents components que formen un ordinador, ciberseguretat o creació i programació de robots són alguns exemples del tipus d’activitats que portem a terme al centre a les hores de robòtica.
Amb col·laboració amb l'escola de música del Pont de Vilomara, un cop per setmana, els infants realitzen l'activitat de combo. Allà aprenen a tocar diferents instruments en grup per acabar interpretant una peça sencera. Aquesta activitat la realitzen durant l'horari lectiu i s'inclou dins el projecte educatiu del centre.
Les sessions de Padrins ens ofereixen una oportunitat per poder establir vincles entre els/les més grans i els/les més petits de l'escola. Cada alumne de la comunitat de grans és padrí/na d'un dels petits. Setmanalment han de pensar i preparar una activitat per portar-la a terme amb el seu apadrinat. Això permet a els/les alumnes de la comunitat de grans a agafar responsabilitats i adaptar-se a les necessitats de cada apadrinat.