L'Escola

El primer emplaçament de l’escola es trobava als locals de la planta baixa de l’edifici de l’Ajuntament de Mura. 


L’any 2005 l’escola va passar a estar situada al carrer Antigues Escoles s/n ocupant l’edifici que va ser l’escola de primària del poble fins a finals dels anys seixanta. Després de molt temps d'abandonament i deteriorament, la Diputació de Barcelona es va fer càrrec de l'edifici, el va restaurar i es va inaugurar el 1997. Des de llavors va ser utilitzat per l’ús com a Centre d’Informació de parc natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i posteriorment va albergar el Consorci per la Promoció Turística de les Valls del Montcau. Llavors actuava com a centre d'informació turística i s'hi feien exposicions del poble de Mura i del parc natural de Sant Llorenç del Munt i la Serra de l'Obac.  


L’escola consta de dos edificis (el principal i la casa de fusta). L’edifici principal té dues plantes. La planta superior és on es troba una de les aules, el despatx de direcció i l’aula de material. La planta inferior és on hi ha l’altra de les aules del centre (un gran espai compartit en l'actualitat per dues comunitats i el menjador), una cuina, i els banys.


El segon edifici es tracta d’una edificació de fusta que es va inaugurar l’any 2020 per poder donar un espai propi als infants de l’etapa d’infantil.